sâmbătă, aprilie 04, 2009

Suiseki- tehnica ciudata_ furcsa modser+++

Acum am reusit sa descifrez si erticolul in limba chineza, aferent la aceste imagini.
Dupa cum se vede in imagini este vorba de pur si simplu vopsirea unor pietre, aproape la fel ca si cum am vopsi oua de pasti. Aceasta tehnica este folosita in China pantr-u a se fabrica pietre de colectie vandute foarte rentabil colectionarilor. Aceste petre sunt niste falsuri vandute si la preturi de peste 100$.
Procesul de fabricatie e simpla
- se ia o piatra oarecare, se face un sablon de hartie cu modelul ce va urma sa fie reprodus pe piatra, se lipeste sablonul cu un lipici pe piatra, se aplica vopsea de par pe toata suprafata pietrei, dupa spalarea vopselei se indeparteaza sablonul de hartie iar in locul sablonului apare forma de desen dorita. Si astfel e gata un fals special facut pentr-u turisti straini amatori de chilipiruri.

Most sikerult chinairol le forditanom a kepekhez fuzot szoveget.
Amint latszik a kepeken arol van szo hogy szabajosan megfestik asztatt a kovet pontosan ugy mint ahogy monta Jano, mint a husvetii tojast.Ezt a tehnikat Chinaban hasznajak szep rajzolatu kovek eloaliatasara amit maid jo arert elednak a turistaknak, ezek a kovek ell erik a 100$ feletii arakat is.
A ko eloalitasa nagyon konyu
_ veszunk egy akarmijen kovet, csinalunk egy papir sablont aval a mintaval amit ra akarunk festeni a kore, a sablont egy ragasztoval ra ragoszuk a kore, az egesz ko feluletet be festyuk haj festekel, miutan le mosuk a festeket a takart reszen kivehetove valik a kivant minta.
Es ime igy kesz is vagyunk egy hamisitvanyal kimondotan az olcso , alkalmi vetelre utazo turistak szamara.
Laci