sâmbătă, octombrie 16, 2010

Demo-Maslin yamadori_ Demo - Olajfa yamadori

Darorita unor probleme tehnice la calculator nu am mai fost prezent de mult pe blog, din aceasa cauza nu am putut relata nimic despre intalnirea de la Cluj din luna Iulie. Voi incerca acuma sa recuperez ceva.
Despre intalnire... ce pot sa spun, a fost exact cum ma asteptam, destul de putini dar foarte interesati de ce au vazut. Spuneam undeva ca daca macar un om v-a fi sedus de aceasta frumoasa forma de arta atunci v-a fi o reusita...eu cred ca au fost mai multi decat unul.
In timpul intalniri s-au facut lucrari de intretinere la unele plante, grefare de radacina la un ficus, prima modelare la un maslin si lucrare in lemn mort la un alt exemplar de maslin.
In imaginile care vor urma voi prezenta o lucrare si replantare al unui maslin , yamadori, colectat si adus din Spania de catre Nicolae Tudor Parautiu mai cunoscut sub numele de Nico.





Demonstratia a reusit foarte bine, lucrarea de replantare a fost facuta cum scrie la carte, si totusi... planta nu a rezistat . Parerea mea este ca nu a rezistat datorita radacinilor insuficiente, stresul transportului din Spania in Romania. Asemenea accidente , din pacate, au loc si la case mai mari.
Demonstratia a fost facuta de catre Nico...si pe aceasta cale multumesc pentru materialul remarcabil pe care l-a adus cu el din Spania... cu atat mai mult cu cat stiu ce greutate a avut.