sâmbătă, martie 07, 2009

Euonymus- kecskerago

E unul din preferatele mele, a venit timpul sa-l replantez. Anul trecut a facut niste radacini extraordinar de dezvoltate, sper ca si anul acesta v-a fi la fel.
Am taiat din radacini mai mult de jumatate, l-am replantat in acelasi vas, am ridicat putin radacinile din substrat...rezultatul se v-a vedea in imagini. Acum astept sa inverzeasca.

Az egyik kedvencem, el jott az ideje hogy atultesem. A mult evben nagyon szep gyokerzetet hozott, remelem hogy az idenn is igy lesz. Tob mint a felet a gyokereknek le vagtam, ugyan abba az edenybe ultetem visza, a gyokerek egy kicsit ki vanak emelve a talajbol...miljen lett..?, hat az lathatto a kovetkezo kepeken.
Mostmar csak varom hogy kizoldujon.









Laci

miercuri, martie 04, 2009

Virtual

Virtual pentr-u pinul lui Jano
Jano luczfenyo virualja.


Laci

marți, martie 03, 2009

Cornus sanguinosa- sanger_ vorosgyuru

Astazi a fost replantat, nu a mai fost de doi ani, a avut niste radacini extraordinar de bine dezvoltate si am tuns cam doua treimi din ea. Acel sabamiki va trebui sa-l mai lucrez, sa cobor cu el mai jos, cand a fost facut era pana la nivelul solului, dar cum a fost ridicat trunchiul din sol acuma arata cam nasol.
Voi vedea cum v-a arata cand v-a infrunzi.

Mama volt atultetve, nem volt mar kett eve,nogyon jol fejlet gyokerzete volt, korulbelul ket harmadat le vagtam. A sabamiki mikor csinalva volt egeszen a fold szitjeig volt meg csinalva, de mivel most a torzs ki volt emelve egeszen a gyoker nyakig...eleg furcsan mutat, meg kelesz oldjam eszt aproblemat.
Mostmar csak varom hogy kizoldujon.







Laci

Rusu Lucian Radu

Din lucrarile unui prieten si coleg...

Egy baratom es kolegam munkaibol...
























Laci

duminică, martie 01, 2009

Parotia persica Vanessa

O specie pe care inca nu l-am vazut ca si bonsai, a fost cumparat dintr-o prpiniera, toamna trecuta. Alaltaieri am facut o taiere de modelare, am indepartat doua ramuri, rezultatul e un trunchi dublu din aceeasi radacina. Aceasta specie , toamna etaleaza niste frunze frumos colorate in rosu.

Ez egy ojan fajta amit meg edig nem latam mint bonsai, a mult oszel volt beszerezve egy faiskolabol. A tegnap elot alakitas metszest csinaltam, el tavolitotam ket agatt, az eredmeny egy duplatorzsu ugyan arol a gyokerol. Ez a faj oszel gyonyoru piros levelekben pompazik.

...inainte de taiere...
...a vagas elott...


...dupa taiere...
...a vagas utan...



Laci