sâmbătă, februarie 14, 2009

bougainvillea

Am pus aceste imagini doar ca imagini de test.
Ezeket a kepeket , mint teszt kepeket tetem fel.



2 comentarii:

Hirth János spunea...

Üdv,Laci.Érdeklődnék a bouganvillea felől,nem vagyok tájékozott e növényről.Milyen növekedést produkál? Hol tartod? Tápanyag?
Janó

Anonim spunea...

mackslogHat mit tudok neked erol mondai...
Nagyon lasu novekedese van, ezert jo beszerezni egy minel idoseb peldanyt, ami nalunk , a mi klimakhoz viszonyitva nagyon nehez, nalunk nem el meg csak ugy a kertben mint a melegeb eghajlatu orszagokban.
Dolgozni eleg konyu vele, iunius elejen mar szep viragai vanak es egesz oszig gyonyoruen viragzik.
Eros kemeny faja van, de lehet kotozni, minden fele tehnikaval lehet "kinozni" a torzset , jol birja. Ha szep es bosegs virag ternest akarsz, minden kora tavaszal egy harmadara vagod visza az agakat, etoll gyonyoruen fog agazodni. Tavaszal mikor a homerseglet mar oljan 15* korul van , ki teszem a szabadba,nagyon jol birja az egenes napsutest, de a tavaszi eros napsugaraitol azert vedeni kel, eleg erzekenyek a levelei, oszel visza kerul a hazba.
Tapanyag...tavaszal nagy N%-os tapanyag, minden 2 hetben ugy masfel honapig utana, mivel egy viragzo fajtarol van szo ugy probalom adagolni a paanyagot hogy a K% minel magasab legyen.
Ahogy en vetem eszre minden tavaszal a klorozisra nagyon fogekony, nagyon utana kell potolni a vasat a novenyben.
Nem nagyon kenyes fajta, de mint montam , ahoz hogy bonsai legyen elege megtermet peldanyt kel be szerezni, a ceruza vastagsaguakal nem erdemes foglalkozni aban a remenybn hogymajd megvastagodik, igen meg fog, de nagyon sok ev mulva.
Hat most enyit...masculomben egy tropusi noveny, ha jol tudom Braziliaba os honos noveny.
Laci